Over het hekje van de laatste YP408 PW-V

Een vrij zeldzame foto van een YP408 PW-V. De vrachtuitvoering van de YP, te herkennen aan de verkorte uitlaat en de beugeltjes voor de riemen van de eventueel te vervoeren brancards. Ooit werden hier 28 exemplaren van gefabriceerd. (Foto Wim den Dunnen)

Foto uit de groene DAF promotiefolder, waarin het hekwerk tussen laadruimte en bestuurder goed te zien is. Het hek links is voorzien van een bevestingsplaat voor een brandblusser.

Foto van Nico Plönes omstreeks 2000. Interieur van de toen enig in Nederland overgebleven YP408 PW-V als doel op schietbaan De Vliehors op Vlieland. (Het laatste exemplaar staat in Suriname)

April 2005, het CSK op Vlieland wordt gesloten, de doelen worden afgesleept, in stukken gesneden en verschroot. Foto's door Dirk Bruin.

Het hekje.....

Gered uit het zand en per post aangeland op zijn nieuwe bestemming, huize Forgotten Hero webmaster (wie anders is er zo gek). Aanvankelijk zag het er hopeloos uit, verwrongen, verroest en gescheurd... 

... maar na flink slijpen en borstelen bleek het onderliggende metaal van verrassend goede kwaliteit. Degelijk handwerk door DAF constructeurs uit de 60er jaren.

November 2005. In de werkplaats van de smid, voor het richten en lassen.

Augustus 2007. Ontroest, gelast, gericht, gegrond en gespoten.

Met vooral dank aan Dirk en Anke !!

TERUG