Den Bels Modelbouw 1/72 DAF YP408

DAF YP408 PW-I in schaal 1:72.
Fabrikant: Den Bels Models.
Productnummer: DBLS200.
Schaal: 1:72.
Prijs: 22,50

Tekst en foto's door
Barry van der Aart

De YP408, een groot voertuig in een kleine schaal!
Ondanks de kleine schaal valt bij het openen van de doos viel direct de fijne detaillering van het model op. De kleinste detailleringen zijn terug te vinden op het model; velgmoeren, wielmoeren, handgrepen voor het openen van de luiken en het DAF logo op het motorcompartiment en achterspatbord zijn onder andere op het model terug te vinden.

Het is mogelijk om een “open” versie van het model te maken. Alle luiken kunnen in een geopende stand worden gemonteerd. Dit biedt dan ook veel mogelijkheden voor de modelbouwer en dan met name voor de modelbouwer die het model ook in een diorama zou willen plaatsen. Als de achterste luiken in geopende positie worden gemonteerd dan is er een deel van de banken te zien waarop de infanteristen zaten.

Het model ziet er in het geheel zeer goed uit! Het voordeel van resin is dat er een fijnere detailleringen kan worden behaald dan bij plasticbouwdozen. Echter is het bouwen van een resin bouwdoos meestal niet geschikt is voor de beginnende modelbouwer. Echter heeft Den Bels qua “simpele” constructie van het model gezorgd dat dit model, in mijn ogen, met het juiste gereedschap en lijm ook zeer goed geschikt is voor de beginnende modelbouwer.

Met de meegeleverde decals is het mogelijk om een voertuig van het 13de pantserinfanteriebataljons neer te zetten. Maar voor de gene die zijn “eigen” YP wilt bouwen biedt Black Lion Decals de mogelijkheid! Black Lion Decals maakt namelijk decals op maat! Voor meer informatie zie www.blackliondecals.nl

Ook zijn van Den Bels Models de YP408 PW-GWT en de YP408 PW-AT in schaal 1:72 te verkrijgen.
Voor verkooppunten zie:

TAS modelshop: www.tasmodelshop.nl
Dinnissen Modelbouw: www.modelbouwoverloon.nl
Black Lion Shop: www.blacklionshop.nl/en

TERUG