Modelbouwer Kees Jonkers

Januari 2021. Kees: "Ik ben een goedwillende amateur (modelbouwer van 76 jaar) die liefhebberij heeft om van tijd tot tijd modelauto's te maken van verschillende houtsoorten. Vaak werk ik met beuken, eiken, marantie of nu met essen. Militaire voertuigen hebben altijd mijn interesse gehad. In mijn jeugd tekende ik vliegtuigen sinds een jaar of 6 bouw ik militaire voertuigen. Eerst voor de eigen verzameling maar die wordt te groot daarom verkoop ik er enkele. De YP 408 stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Het is een bijzonder voertuig om te bouwen want het heeft weer nieuwe uitdagingen.

Op dit moment heb ik 5 verzoeken liggen om modellen te maken. Het gaat om 4 militaire voertuigen en een Landrover Discovery. Het maken van een serie is te veel gevraagd dat laat mijn gezondheid niet toe. Ik ben na bovengenoemde auto graag bereidt om nieuwe uitdagingen aan te gaan maar niet meer dan 2 modellen per product. Het hout dat ik gebruik is krijgt allemaal een tweede leven, niets is nieuw. Voor een auto uit voorraad vraag ik 49,50 excl. verzendkosten, zoals in de advertentie staat en voor een geheel nieuw te maken model is de prijs 55,00 excl.verz."

Mvrgr. Kees Jonkers

DAF YP 408 pantservoertuig.
Schaal: 1 : 25
Lengte: ongeveer 26 cm.
Materiaal: hout, marantie.
Uitgerust met: links en rechts zijspiegels, bijl en schop, .50, achteruitrijlamp, stuur, versnellingshandel, trekogen aan de voorzijde.
Hand gemaakt, niet geschilderd
Te koop op Marktplaats: https://www.marktplaats.nl/u/jk/21418379/

Tijdens de bouwfase.

Van dezelfde maker:

Onlangs heb ik nog enkele Land Rovers Lightweight gemaakt

Veel meer foto's op Marktplaats: https://www.marktplaats.nl/u/jk/21418379/ ( januari 2021 )

DAF YA328

Dodge

GMC

DAF YP408 PW-AT met TOW lanceerinrichting.
Schaal: 1 : 25.
Lengte: ongeveer 26 cm.
Materiaal: hout, licht eiken in combinatie met essen, kan ook in marantie.
Uitgerust met veel details: o.a. links en rechts zijspiegels, bijl en schop, achteruitrijlamp, stuur, versnellingshandel, trekogen aan de voorzijde
Hand gemaakt.
Het voertuig is niet geschilderd.

Kees: "De YP 408 is gemaakt van marantie. Een hout soort die veel gebruikt werd (wordt) in de woningbouw voor oa. kozijnen. Van een stuk kozijn zaag ik een lat af iets dikker dan de wieltjes. Dan wordt de lat geschuurd (zie 3de foto) vervolgens zaag ik de lat in blokjes iets groter dan de diameter van de wieltjes. In het midden komt een gat ter grote van de as. Dan gaat het wieltje maar mijn "universeel bank" ( zelf gemaakt ) en daar draai ik de wieltjes rond en worden voorzien van het profiel aan de voorkant. Vervolgens de achterkant en het loopvlak krijgt een profiel. De latjes worden op dikte geschuurd ook met de "universeel bank". Dat is overigens niet veel meer dan een boormachine in een standaard met diverse hulpstukken."

TERUG