KN
89-74
UNIFIL 4341

Met dank aan John Bom

Met dank aan Fred Klijndijk

Radaruitvoering S61 1979. Foto dankzij Herbert Rougoor.

Foto Arno van de Sande: "De YP als opluistering bij de medalparade op Al-Yatun. Staand op de YP de toenmalige pelotonscommandant van het Verkenningspeloton, ltn Jan Schipper."

1980. Met afgebroken voorwiel. Foto: John Angenent.

John: "Deze foto's zijn gemaakt in Libanon, bij post 7-16 (Al Yatun), in de eerste helft van 1980. Ik reed in mijn Nekaf achter deze YP die op vlagvertoonpatrouille ging met een groep Libanese militairen. Plotseling zagen we hem rechtsaf richting de wadi in schieten, die ter plaatste een paar honderd meter diep was met een steile helling. Gelukkig bleef de YP hangen op een rotsblok vlak voordat hij de wadi in gevallen zou zijn.
De oorzaak was een afgebroken rechter voorwiel, en de breuk was kennelijk een kwestie van metaalmoeheid, scheurtjes en overbelasting. Iets dergelijks heb ik daarna nooit meer meegemaakt met een YP. Destijds was ik commandant van het stafwachtpeloton/force reservepeloton" Lees verder

1981, de 4341 bij het Herstelpeloton Haris. Foto Jacques van Leeuwen.

Linksonder de 4341. Een van vier YP's op deze foto van Jacques van Leeuwen. Naast de YA-328 is ook nog de 4340 te herkennen.

[ Volgende ] TERUG