KN
88-89

Start restauratie. Eerst kaal maken.

Op de voorzijde van het voertuig is het volgende te lezen:
Ost 13 met het tactisch teken voor de pantserinfanterie. De Ondersteuningscompagnie van het 13e bataljon Garde Fuseliers Prinses Irene. Voertuigparknummer 35 betekent het VRC (vuurregelingscentrum) van het 3e mortierpeloton. "Menno" is de voornaam van Menno van Coehoorn. Naar hem, een generaal die uiterst inventief met belegeringsgeschut wist om te gaan ten tijde van Maurits, is de "Menno van Coehoornbeker" genoemd, een wedstrijd tussen de oudste parate mortierpelotons gehouden werd. Het gestyleerde gele mortiertje op de motorkap verwijst ernaar dat het 3e peloton ooit eens de Menno van Coehoornbeker heeft gewonnen. De wedstrijd omvatte alle elementen van een mortierpeloton, vanaf camouflage, NBC, materieelherkenning tot en met alle procedures m.b.t. het mortierschieten.

Voertuignummer 12 is een voertuignummer tussen 10 en 19 waaruit blijkt dat het een voertuig van het A Mortierpeloton is. Aangezien het een PWCO betreft moet dit voertuig van de voorwaartse waarnemer of de vuurregelaar zijn.
Voertuignr 1-9 ciestaf
Voertuignr 10-16 A-mortierpeloton uitgaand van 1 laro, 2 PWCO, 3 PWmr(of 4), 4-tonner
Voertuignr 20-26 B-mortierpeloton idem
Voertuignr 30-36 C-mortierpeloton idem
Voertuignr 40-47 antitankpeloton

Tekst en uitleg: Roel van Essen en Herbert Rougoor.

Twee foto's van de binnenzijde, compleet met radioset en kaartentafel. De rechter foto verraad de naam van het voertuig: Enola Gay.

Eigenaar Jo van Kemseke hoopte zijn YP klaar te hebben voor het YP-weekend op 12 en 13 april 2003. Hieronder foto's om een inzicht te krijgen van de algehele staat van de YP. Vooral de remmen en diverse lekkages hebben heel wat tijd gekost om te repareren. Aan de achterkant stonden wel 7 verschillende voertuig- en onderdeelnummers.
Jo hierover: "Ik denk dat ik de YP maar terug Enola Gay ga noemen. Is wel leuk denk ik voor de laatste bemanning. Hoop die trouwens ook te zien op 12/13 april."

Begin is gemaakt, nu de rest nog. Verf blinkt wel, veel hoop dat het doffer wordt.

Na het debacle van afgelopen donderdag, verf gebladderd, hebben wij, Gerard en ik de boel wederom kaal gezet. Nu hebben we er zinkoxide primer opgezet, het resultaat is nu stukken beter, a.s zaterdag gaat de tweede laag verf er overheen, en dan zou het voorstuk in orde moeten zijn.

Ik heb eerder verteld de YP terug Enola Gay te noemen, alleen had het desbetreffende vliegtuig geen tekening zoals vele anderen dit wel hadden. Denk dat ik de YP dan maar "Memphis Belle" ga noemen, dit vliegtuig had het beroemde vrouwtje op de neus staan.Vind ik wel leuk zo'n tekening op de neus van de YP.

De restauratie gaat langzaam vooruit, verf blijft toch problemen geven, maar komt wel goed denk ik. Hierbij nog een foto van twee hardwerkende yp liefhebbers. (9 maart 2003)

Foto's van 29 maart 2003. De KN 88-89 is klaar!

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ Volgende ] TERUG