KN
87-83

De 87-83 als Bravo 8, 44 painfbat Zuidlaren
Foto op Facebook van Rien Burgers, 44 painfbat, lichting 68-1

Roy Janssen: "Een foto van de KN 87-83 B8 44 Painfbat B-Cie met op de motorkap....Elnt Arie de Bruin.
Arie de Bruin ( toen nog LT) was mijn pelotonscommandant op de SROKI.
Arie was kennelijk een boeffie, want die was gepasseerd bij een of twee bevorderingen, welke exacte reden was bij ons niet bekend…
Toen ik samen met Jos Ouwerling ( later beroeps OCOSD ) bij het 44e in Zuidlaren al 3 maanden paraat was; ik als PC 2 en Jos als PC 3 van de C-Cie, kwam Arie daar binnen in de rang van Elnt en werd PC van een tirailleur peloton (volgens mij) van de B-Cie schoolcompagnie.
Dat was op zich best wel een beetje vreemde situatie…dat wij als PC senior waren aan onze pelotonscommandant bij de SROKI. Het heeft de pret niet mogen drukken. Alle vaandrig’s en Arie als enige beroeps 's avonds in de mess, want ook Arie hield van een potje bier en van biljarten.
Mooie tijd gehad daar met hem.
Arie is in 1979 uitgezonden naar Libanon, vlak nadat hij was getrouwd. Helaas is Arie in augustus van dat jaar, zwaargewond geraakt, toen hij met 3 YP’s een Fidjipost wilden ontzetten. Hij was 29 jaar en vanaf dat moment voor de rest van zijn leven verlamd gebleven en uiteindelijk veel te vroeg overleden. Een bijzondere en bovenal moedige man, waar ik mooie herinneringen aan heb."
Fotobron: welkom-bij-unifil9.webnode.nl/

Foto Ruud Veenema, lichting 72-5, als Technisch Specialist gediend tot 77-5. Vanaf eind 73 tot en met eind 77 gediend in Zuidlaren.

Foto Ruud Veenema

Foto: Chris Somsen 1984
87-83 A Cie-21 44 painbat, Adolf van Nassaukazerne Zuidlaren.

Foto: Remco, lichting 86-6

Foto: Leon van Dijk

[ Volgende ] TERUG