KN
75-38

Foto's: Wim Koekkoek

Ik ben Wim Koekkoek en voor mijn nummer opgekomen in het PIROC lichting 68-6 als YP chauffeur.  Wij hadden een verkorte opleiding i.v.m. de feestdagen. Dus de oorschotse hei en het uitje naar Limburg hebben wij niet gehad.
Daarna met ons tweetjes overgeplaatst naar het 43e in Assen. Daar hadden ze geen plaats. Ik werd tijdelijk geplaatst als boordschutter op een vracht YP.
Na 3 weken overgeplaatst naar de Alfa comp. als chauffeur op de alfa 19. Ik was daar als enige dpl. De rest waren TS ers. Onder leiding van Kapitein Jansen een mooie tijd gehad.
Ik ben in maart 1970 afgezwaaid als korporaal en ik was drager van een chauffeursspeld waarvoor weet ik eigenlijk niet. Ik denk goede uitslag MIO inspectie

En bij een oefening in Duitsland waar de hele compagnie vast zat incl de kapt in vijandelijk gebied dus er kwam geen hulp. We moesten ons zelf redden. Ik was een boerenzoon en had wel wat ervaring met tractoren in de blubber, dus dat kwam goed van pas. Onder mijn aanwijzingen hebben we het gered.

Reakties voor Wim Koekkoek naar: wkoekkoek@ziggo.nl

De 75-38 A19 op het polygoon filmpje over de gijzelingsaktie in het Provinciehuis Assen. [ link ]

Met dank aan Jaap Meijer

[ Volgende ] TERUG