Wim Dijkstra

Mijn naam is Wim Dijkstra, woon in Brielle, ben getrouwd en heb 2 kinderen.Ben 5 jaar TS Chauffeur geweest Lichting 78-5 bij het 48e Painfbat. Regiment van Heutsz op de Koning Willem 1 Kazerne in Den Bosch.Heb de eerste maanden op deze kazerne bij de staf cie gereden op een co van sektie 2. Na een paar keer een grote mond te hebben gehad, wilde ze me graag kwijt en werd ik nog voor een maand of drie op een Vracht yp gezet waar ik dus geen meter mee heb gereden.Hierna kwam de definitieve overplaatsing naar de Bravo cie, waar ik op een groeps voertuig (De Bravo 12 met het kenteken KN-88-33) mocht gaan rijden en waar ik een leuke tijd heb gehad.

Dit is een foto die gemaakt is op de Ernst Kazimier Kazerne in Roermond tijdens de opleiding als TSer. Voor de eerste keer dat ik een YP 408 achter het stuur mocht zitten.

Foto uit Piroc deze is gemaakt tijdens de rijopleiding.

Dit is de Bravo 12 waar ik zeker 3 jaar op gereden heb.Tijdens de foto was ik nog met het onderhoud ( schilderen ) bezig,vandaar geen kenteken. Dit kenteken is KN-88-33.

Een aantal foto's tijdens een rit naar Duitsland voor weer eens een oefening.

Ja en tijdens zo'n rit naar het oefenterein kan er wel een wat kapot gaan aan de Bravo 12. En dan is er even tijd voor een foto van de mannen. Ben jammer genoeg al die de namen kwijt.

Verzamelplaats tijdens een oefening in Duitsland , bij foto links onder n staan een aantal chauffeurs van de Bravo Cie.

Lucht doel geschut ??? Nee... Cie Comm Links Kapitein van Uhm nu General als ik het goed heb en rechts luitenant .........??

Onzichtbaar opgesteld maar als je op de lucht van gebakken eieren afgaat vind je ons wel.

Hier zie je hoe koud het kan zijn in Duitsland je kan ons bijna niet zien door die witte helmen.

De Bravo 10.

De Bravo 12 in de tuin bij een Duitse Familie.

Tijdens zo'n oefening moesten we ook wel eens de vijand zijn, vandaar deze borden en de kammen op de helmen.

OOOO wat is hij breed die Leopard tank !!!

Deze foto is van al de chauffeurs van de Bravo Cie. Helaas weet ik nog maar een paar namen. Andre Krijgsman 3e van links, Roy Haffert 4e van links, Joop Koppenaal 5e van links en ik zelf 1e van links. Ik hoop dat er mensen zijn die zichzelf herkennen. Mocht dat zo zijn, stuur dan even een e-mail naar de webmaster.

Foto's gemaakt tijdens een opendag op de Koning Willem 1 Kazerne. Zoals je ziet zijn het diverse soorten yp's.

TERUG