Tony van Lin

Tony van Lin is oud technisch specialist, lichting 69-5 en YP-408 chauffeur van het A-13 regiment van Heutsz 48 painfbat Den Bosch, in de periode juni 1970 tot september 1974. Hij woont tegenwoordig in Canada. Ook hij heeft vele (goeie) herinneringen aan de YP en zoekt bovendien contact met zijn maten van toen. Hij schrijft:

Howdy Henk, zoals belooft zal ik je wat over mijn ervaringen met de YP schrijven vooral de plezierige ervaringen. Op deze dag hadden we 2 wekelijks onderhoud,en ik weet niet precies waarom maar de chauffeurs moesten ergens naar toe voor een uurtje en de boordschutters die hielpen met onderhoud moesten even bezig worden gehouden. Een van onze chauffeurs(de grapjas) zal ik hem noemen zei tegen zijn helper: "neem de talkpoeder en wrijf het over de rubbers aan de luiken,de rubber slangen,de rubber matten onder de accu's enz.,dat helpt om het rubber zacht en soepel te houden: enfin wij komen terug na een uurtje en daar staat een YP met acht sneeuwwitte banden, en een grijnzende boordschutter....

Poets weder poets, als een grapje bedoeld, stuurde ik mijn nieuwe boordschutter om, AMPERE POEDER, voor de accu van onze YP te halen, hopen dat ze in de garage zouden zeggen,we hebben net het laatste gebruikt en hem naar een andere Cie garage stuurden enz. Enfin ik stuurde hem om half 10 s'morgens op weg en tegen 12 was hij nog niet terug dus ik dacht dat ik hem goed te pakken had genomen maar intussen moest ik wel alles alleen doen om op tijd klaar te zijn voor inspectie. Om half 4 s'middags komt hij terug, half bezopen, je denkt toch niet dat ik gek ben, zei hij, ik zat om 10 al in de kantine. ik leerde een lesje die dag.....

Ik heb een lijst van namen van mensen die ik best graag zou willen opsporen en als de lijst te lang is dan ben ik op zoek naar mensen van lichting 69-5 TSOC-ZUID en mensen van 48 painfbat 1970 -1974. Hieronder de lijst met woonplaats rond 1974.

Paul Temme, Den Bosch - Dirk Kooiman, Amsterdam - (overste) Antoinetti - (MAJ) de Rode (COMMANDO) - (CAPT) Tom Kempenaars(COMM) - Jules Miessen, Maastricht - Math Shuman - Mart Herveille, Hoensbroek - Kees Schouten, Den Haag - Wim Voets, Vucht - Steff Ansems - Henk van Liempd, Valkenswaard - Toon de Kimpe, Helmond - Frans Scheepers - Rudy Ratering - William Robert, Suriname - Jan Steenbergen - Bokke Visser - Appie van de Berge, Bergen op Zoom - Charles Box - Ton Visser - Ton Vellekoop - Rob Ballegooien - Koos Boerema - Jos Kremers, Horst.

Bedankt voor al je hulp. Ik geniet van je YP project en Arne deed ook een pracht job aan dat model, in de toekomst maken ze misschien wel een YP bouwpakketje?

Tony van Lin
1074 Farnsborough Crescent
London Ontario Canada
N5V-4Y9.

YP chauffeur Henny Briaire & Uiens.

Boordschutter Johan Schaaks.

YP in rookgordijn Sgt. Mc.Intosch.

Onderhoud in Hamelen D.D.R.

A-13 ingegraven door genie bulldozer tijdens oefening BIG-FERRO.

Droge opstelling in Grosse Kneten.

Martin Herveillg, Toon de Kimp, Henk van Liempp & Tony van Lin. Geen wonder ik heb soms rugpijn, dat was 190 kg. op m'n schouders.

De YP 408 gepantserd wiel voertuig in het terrein.

Tony van Lin & A13.

Duitse Leopards I, BIG-BEN.

YP Onderhoud 48e P.

Bums uit de "Ritsel" kist.

Generaal Benecke's afscheidsparade, na oefening BIG-BEN.

Piroc, april-mei 1970.

Piroc, Veldhoven rijles.

Op de A13 met Michel van Schaik & Henny Briaire.

A13, uitgeschakeld door verbrand elektrisch harnas (verkeerd ge´nstalleerde brandstof meter).

Toon de Kimpe.

YP's met rookgordijn.

Tony van Lin & A-13, Oirschot NL.

Rustig op een bankje de oorlog winnen, ergens in Duitsland.

Taudraine.

Voertuigen van de Alfa & Bravo - cie. De voertuigen van de Bravo Cie. zijn de enige van het 48e painfbat voorzien van camouflage kleuren.

3 foto's van de enige namaak A-bom in mijn tijd. Het gebouw is de Hittler bunker, ik denk tijdens oefening Big-Ferro of Big-Ben. Afstand waarvan ik de foto's nam was ▒ 1 km.

T.S.O.C. Zuid, met Muren, Verstappen en Mols.

Wie is nu het konijn??

Schieten met Henry Briaire.

Voltreffer !

Met William Robert (PIROC)

Van Schonkeren en Albers.

Licht gewond...

TERUG