Tonny Kaspers

Even voorstellen....Tonny Kaspers, lichting 81-3 PAOST 7-8.

Dit zijn twee foto's van de YP van onze post 7-8 in Libanon.Op de foto waar de YP nog vies en vuil eruit ziet zijn wij schietoefening aan het doen op de berg achter onze post. Ik ben degene die achterop staat en foto's aan het nemen ben. De andere foto is de zelfde YP alleen is deze toen opgeknapt door mij met enkele maten van onze post. Dat de YP zo opgeknapt is dat hadden wij te danken aan onze luitenant Guttenberg want hij heeft toen voor de verf gezorgd die wij eigenlijk niet kregen. De reden dat de luit wou dat onze YP er mooi uit kwam te zien is dat er een parade was i.v.m. koningingendag en dan moet men er goed uit zien. En dat is toch wel gelukt als je de foto's bekijkt.

Hier volgen de foto's van het ongeluk met de YP 's in Libanon. Het betreft hier een paar mortiertrekkers die met mortieren onderweg waren. De oorzaak van het ongeluk is dat de voorste YP moest remmen maar van de YP die er achter reed waren de remmen defekt. Op de foto's is goed te zien hoe de mortier vast tussen de YP's zit.

Ook hier is goed te zien hoe de mortier vast tussen de YP's zit. Let ook op de weg, die is niet breed en er moet een vrachtwagen lang.

Bij deze foto's is te zien hoe de vrachtwagen er langs wordt gedirigeerd om ruimte te maken voor de takelauto. De takelauto die er nu naast staat is een REO van het NOORSE leger waarom onze eigen YB 626 niet wordt gebruikt weet ik niet.

Hier is te zien dat de mortier tussen de YP's is uitgehaald en word gecontroleerd. De schade aan de mortier was groot, hij was krom en zwaar beschadigd, zelfs de grondplaat was gescheurd. Volgens mij was deze mortier pas met een bulk aangekomen in Libanon en was hij maar een paar weken oud. Ook is goed de schade aan de YP te zien. Van de militairen die erbij waren is toen volgens mij alleen de chauffeur van de YP die op de mortier is gereden licht gewond geraakt.

TERUG