Robert van der Meer

Mijn naam is Robert van der Meer en ik heb mijn militaire dienstplicht vervuld bij de 11 painfbat Garde Grenadiers bij de Charlie mortierpeleton lichting 83/1. Opgekomen 05.01.1983.

C mrpel 83/1 stuk 3! Mijn persoontje zittend. Als ik maar geen lader word dacht ik nog. Ik woog toen 65 kg.Tijdens de richtersproef had ik een waterijsje. En die ging ik niet weggooien! Ze lagen in een deuk! Dus die proef werd hem niet. Ik werd dus de lader!

‘T Harde

Stuk 3! En wie wijkt weer af?! Qua uniformiteit, ik natuurlijk!

C mrpel 83/1 in gevechtssituatie! [ klik voor groot ]

 ‘de vijand’

 ‘t Harde. Doorkijk!

Open dag Saksen Weimar kazerne

Open dag Saksen Weimar kazerne.

 ‘Mooi tenue ‘ Staand van links naar rechts: Zuiderwijk, Schreuder, van Zeist, Lauwers, Scheers, vd Kerkhof, Beljaars, de Wolf,
Midden: van Delft,
Zittend van links naar rechts: Ansems, vd Stoep, Forman, Luiten en helemaal vooraan: de Geus.

Open dag Saksen Weimar kazerne. Demonstratie marcheren onder leiding van sergeant Hooischuur werd een zooitje! Totdat luitenant Arentshorst het over nam. Op deze foto lijkt het prima te gaan!
[ klik voor groot ]

In het veld [ klik voor groot ]

C mrpel 83/1 Op oefening. Op het gebouw staat te lezen ….Constructie … Alsof we de YP’s gingen opknappen! [ klik voor groot ]

A. Hegeman. Handen uit je zakken!

R v Delft. Handen uit de zakken! Pfff weer zo een!

DAF YP-408 [ klik voor groot ]

C mrpel 83/1 In actie ! [ klik voor groot ]

Vanuit het luikje!

Dit is J.B Roffel. Overleden 31.10.2017. Toen hij in dienst kwam was hij drummer bij Angle. Hij had 1 droom daar zijn beroep van te maken. Het is hem gelukt! Eerst bij Jovink en de voerbietels en later tot zijn overlijden bij Mooi Wark! Hij werd beschouwd als 1 van de betere Rock and Roll drummers van Nederland. Hij was munitiewerker bij stuk 2, de KN 86-15.

Ons eigen sportjasje!
    
MLV Blauw behaald.
    
Ons embleem !
   
C C mrpel 83/1, 3e en 5e Senioren Luchtbuks 4,5 mm vrijstaand schieten! Ik schoot tijdens mijn militaire dienstplicht steevast alles de eerste keer onvoldoende dan mocht ik het nog een keertje doen! De PS Heerink paste mijn uzi aan totdat het niet meer ging! De allerslechtste schutter werd mijn kwalificatie! Echter als men goed opgelet had viel dat best wel mee! Schietoefening nabijheidsbaan als ik het goed onthouden heb, had ik een goed resultaat! Schieten met subkaliber LAW recht in de roos ! Zodat ik met een echte LAW mocht schieten! Keurig raak tussen koepel en romp! Ik vrees dat ik de reden ben dat ze nog jaren op de hei Pief! Paf! Poef! hebben moeten roepen! De kogels waren op!

Bij het afzwaaien gekregen! Ik heb ze nog!

TERUG