Rob van Dam

Foto verstrekt door de fotohobby-club van PIROC. Dienstplichtigen kochten deze voor fl. 2,50 per stuk. Deze foto is genomen bij de opleiding tot boordschutter (ook op PIROC). Speciaal door het embleem op de voorste pantserplaat.

De instructeur aan het werk tijdens de lessen rijden in het terrein, demo's dus.

Als boven! dit mocht je dus als leerling niet proberen, dit privilege had je alleen als instructeur. Zelf moest je als dpl. chauffeur maar op het onderdeel doen.

Genomen tijdens Atlantic Lion door mijn boordschutter Piet. Na drie dagen met het Bravo mortierpeloton ( 12e G.J. Paostcie) te hebben opgetrokken, begaf de versnellingsbak van de ost24 het.(wilde niet meer in achteruit) Mortier achter de pelotons viertonner, Piet en ik gingen op zoek naar het 11de herstel. Hier gaat ie net de dieplader op omdat 11 herstel moest gaan verkassen. (vijand nadert).

Opstellen voor vertrek naar Duitsland (voor gebouw H Oranjekazerne Schaarsbergen) op de foto staan Piet en Peter ( Peter was de stukscommandant)

De koffie tijdens het lessen op de weg dronken we altijd bij het chauffeurs café IJzerenman aan de rondweg van Eindhoven.

De tweede dag van Atlantic Lion YP ingegraven en ik voor de verandering .50 wacht.

Rustpauze tijdens verplaatsing (ergens in de buurt van Paderborn).

Na een verplaatsing gedurende 14 uur over 140 km, slapen slapen en slapen. je ziet nog net een stuk van het munitierek voor de 120 mm granaten. (daar waar nu onze koekenpan uitsteekt).

Opstellen aan de achterpoort Oranjekazerne (vertrek in colonnes) wachten op onze beurt. 

De stuksbemanning van Alpha, met aan de linkerkant de ost24 (gecamoufleerd) en aan de rechterkant nog net een wiel van het mortier.

Op de terugreis vanuit Duitsland (onderhoud tijdens rust).

Blij verrast. Deze kwam ik zomaar tegen in Overloon in het museum aldaar, tijdens een vakantie in het bungalowpark de Vers.

Ochtendappèl PIROC. de tijd om cadeautjes uit te delen.

Onderhoud rijvaardigheid op de YA314. onder deze noemer maakten wij als instructeur vaak van deze dagritten. In het kader van de onderlinge saamhorigheid of iets dergelijks.

De les rupsband breken (zweten voor de Roimm) leerlingen kijken toe.

Nog een foto van een ypr (dit is een van de eerste 806's) op de Maas tijdens de laatste les Varen. De 806 kwam van Daf special products (in licencie gebouwd).

Hier verplaats ik me tegenwoordig in. Modder blijft trekken. Dit is een Landrover Defender 90 300 TDI.

TERUG