Rob Hoogervorst

Rob Hoogervorst 45 Painfbat. "Oranje Gelderland" gelegerd in de J. van den Kornput Kazerne. Rob was TS-er in lichting 69-6. Met dank aan Barry van der Aart voor het scannen van Rob's album.

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]


Oefening Semi-Mot

Oefening Sennelager Semi-Mot Nr 4

Uitgave Sectie Voorlichting
Woensdag 14 juni 1972

42 PAINFBRIG ONTVANGT MORGEN ZIJNE KONINKLIJKE HOOGHEID PRINS BERNARD

Morgen, donderdag 15 juni 1972, brengt Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernard in zijn functie van Inspecteur-Generaal van de Krijgsmacht een bezoek aan de oefenende eenheden van 42 Painfbrig in de omgeving SENNELAGER. Zoals wij reeds eerder berichtten, zal de Prins 's morgens worden ontvangen door de brigadecommandant. Op de brigade commandopost volgt een korte uitleg van de oefening SEMI-MOT, waarna Z.K.Hoogheid een bereden aanval bijwoont van BLAUWE troepen. Na de aanval zal de Prins de troepen, die de aanval hebben uitgevoerd, bezoeken en op de BLAUWE bataljonscommandopost ge´nformeerd worden over het verdere verloop van de oefening.
Na een lunch op de brigade cp maakt de Prins een rondvlucht boven het oefenterrein SENNELAGER met speciale aandacht voor de GROENE verdedigers. Hierna zal Z.K.Hoogheid in een YP 408 een bereden aanval meemaken van BLAUW tot aan het aanvalsdoel.
Het bezoek van de Prins wordt besloten met een ontvangst van vertegenwoordigers van alle onderdelen en alle rangen in de o.o-mess-tent van 43 Painfbat.

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

[ klik voor groot ]

TERUG