Peter Jonkers

Lichting 76-1. Deze foto is genomen vanaf boven uit de gebouw alwaar de A-cie van het 48ste was gelegerd. De voertuigen werden zo opgesteld tijdens het beladen. Na het beladen bleven ze zo staan tot er 's avonds, in colonne, werd vertrokken richting Duitsland. [ klik voor groot ]

Op en in de YP van links naar rechts: Sgt1 Kribbe; CSM Elstak, ik Peter Jonkers en lt Groen. Voor de YP van links naar rechts: Boordschutter Cox, KPL1 Ockeloen en dpl sld Paulissen.

Dit vind ik zelf een hele mooie overzichtsfoto. [ klik voor groot ]

Foto genomen vanuit een hoogzit die je veel in Duitsland ziet. Op de YP boordschutter Cox en voor de YP KPL1 Ockeloen.

Ik zit zo vast als een huis. Wordt bevrijd door een AMX. Ik sta zelf op de YP.

Tussen twee compagnieŽn in gingen we testritten maken. Ze was er een stralende dag dat we een test rit naar Vlissingen hebben gemaakt. We hebben toen het loodswezen bezocht en zijn mee de zee opgeweest. Werd toen nog uitgevoerd door de marine. De groepsfoto is gemaakt tijdens een stop. Op de foto staan Van links naar rechts: Ik, Peter Jonkers, Jantje de Boer, Daan Thaitoe en Ad Ockeloen. Op de YP ligt een bijgetekende dpl sld-I Paulissen.

Deze foto is rijdend genomen. Ik bestuurde toen de A-11. Mijn boordschutter was KPL-I Daan Thaitoe.

Overzichtsfoto's van de actie bij de Punt. De kleuren foto is een YP van het 43ste. Als ik mij niet vergis dan heeft het 43ste 14 dagen de bewaking gehad. Wij hebben ze vrijdags afgelost, zaterdag 's morgens was de actie en zondags reden we weer terug naar Den Bosch.

[ klik voor groot ]

TERUG