Kees Zijp

Kees Zijp, fourier 11e Painfbat lichting 71-6. Kees in gala-uniform van het Garderegiment Grenadier, echter de pantalon in mijn maat was er niet zodat alleen het bovenstuk zichtbaar is. Ik hoefde dus niet op de 3e dinsdag van september naar Den Haag.

Kees met Jos Esters

Oefeningen dienstrooster

De discussiegroep Vlasakkers 1972, Kees 2e rij 2e van rechts. Verder kan ik mij geen namen herinneren, behalve Paul Hoefsloot uit Arnhem (onderste rij 2e van rechts).

4-daagse van Nijmegen 1972, heel warm en zwaar. Links, met het vaandel "Munga" Piet, midden Jos Esters.  2e rij van links naar rechts Martin Lammers uit Haarlem, Kees Zijp en Jos ?. Achteraan Lt. Arie den Oude.


"Wie de fourier matst matst zichzelf". Jos met de lege pannen haalt eten voor de staf terwijl de andere maten al heerlijk eten.

Kees eet een banaan. Het is goed rusten na gedane arbeid en een banaan gaat er altijd wel in.

Een bedrijfsongeluk. Op een smalle landweg ergens in Duitsland kwam een colonne Amerikaanse tanks op ons afdenderen en Piet, onze chauffeur, kon alleen nog maar in de berm duiken, met als gevolg dat de gamellen door de laadruimte vlogen. Niemand raakte gewond zodat ook de rode kruis AMX door kon rijden.

Een rijtje dikke DAF's en YP's in ruststand ergens in Duitsland op weg naar een oefenplaats.

Drie Grenadieren op de bok van een YP, Gijs, Martin Lammers en (Limburger) ????? mogen even een luchtje scheppen.

Een YP kan bijna alles, behalve voor onderzeeboot spelen. Een overmoedige YP commandant gaf opdracht om deze hindernis te nemen en kreeg zelf natte voeten.

Cees Pisuisse: "Ik was de groepscommandant, de opzet was om de cie commandant Henk Sloot (die naast ons opreed) een nat pak te bezorgen door door de plas te rijden.
Echter, de YP gleed naar links de diepe kuil in.
Ik zag over het hoofd dat de berg zand die achter die grote plas lag er niet zomaar lag !"

Arie den Oude glad geschoren op de bok van zijn YP.

Fourier Wim van Elk en toegevoegd fourier Kees Zijp bedenken hun strategie om de colonne YP's en Dikke DAF's op tijd te fourageren.

De veldkeuken ergens in het Duitse bos, rechts staat Wim van Elk te wachten op het eten dat te velde wordt gegeten.

Een bladzijde uit een boekje over de film van Bert Haanstra, "BIJ DE BEESTEN AF". Die opname werd op de Saxen Weimarkazerne gemaakt in voorjaar 1972. De opname duurde bijna een dag maar in de film zie je maar 10 seconde terug. Het was een vergelijking over de rangorde in de dierenwereld en bij de mensen. Rechtsboven het 11 painfbat en bij de rode pijl.... Kees Zijp!! Bedankt Kees: )))

Grenadier Kees Zijp (re) samen met Kapitein Jan Leenders tijdens de Reunie 175 jaar Grenadiers en Jagers 2004.

Kees in het DAF museum Eindhoven februari 2007.

Veteranendag Den Haag, 25 juni 2022.

TERUG