Josh

Album van Josh, lichting 72-4, A-Cie 12 painfbat Garde Jagers.

Foto a

Alle foto's zijn van de A-cie (="koningscompagnie") 12e painfbat GJ (dat laatste staat voor: garde jagers) van 1972/1973. Foto's a en b zijn op (of op weg naar) oefening Duitsland. Op foto a is de boordschutter te zien (van mijn YP), foto b is genomen vanaf mijn YP, langs de opgestapelde "berelullen" (opgerolde slaapzakken) achterop onze YP, naar de YP van een andere groep (zelfde peloton) van de A-cie.

Foto b

Foto c ( KN 87-19 )

Foto c, d en e zijn vanuit de kamer van mijn groep (ik meen dat het gebouw H was) op de Oranjekazerne genomen van het voorbijrijden van mijn cie. van of naar een (kazerne) parade, ik geloof dat die bedoeld was als inspectie voor een echte andere parade en/of om daarop voorbereid te zijn. (want van de echte parade kan ik me niks herinneren). Dat foto d niet helemaal gelukt is komt door lichtreflectie aan het raam. De jolige sergeant (dpl) van de YP op foto e hoort eigenlijk op de YP van de groep van foto c te zitten, dus erg serieus was het daar niet.

Foto d

Foto e

Foto f

Op foto f is te zien: boordschutter, dpl sergeant (die van foto e) en de luit. ( KN 87-18 )

Dit "Interieur" spreekt voor zich. Van de jongen die er op staat ben ik de naam vergeten (van de meeste anderen trouwens ook) maar hij pelt een oranjeappeltje tijdens het genieten van zijn ongetwijfeld welverdiende rust. Waar het om gaat is dat het interieur redelijk goed te zien is, helaas niet al te scherp.

Ter voorbereiding van een soort oefening in het traditioneel/ceremonieel uniform (wordt ook op prinsjesdag gedragen). Zo zag de cie er dus uit in het nog niet gemotoriseerd tijdperk. Het aardige is dat de haardracht op de foto me veel authentieker voorkomt bij dit uniform dan die kortgeknipte haardracht die het oudere beroeps kader in die tijd eigenlijk wilde zien. Locatie: voor het gebouw op de Oranjekazerne.

Op deze foto staat nog een YP, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Erop te zien zijn ondermeer dezelfde sgt en boordschutter van foto f.

De KN 87-20 (A-Cie A-10)

Een-of-andere vervelende blubberoefening.

Op de achtergrond ook nog wat YP's te zien, maar omdat ik bij die opname met de tank meebewoog (die op volle snelheid reed) zijn die allemaal onscherp. De tank zelf is wel scherp, behalve dan de rupsbanden, die zijn in beweging.

TERUG