Johan Peeters

Hierbij stuur ik jullie een foto van de YP KN 88-94 welke een les YP was waarop ik les gehad heb van mei 1971 tm juli 1971. Ik herinner mij een instructeur met de naam Senden. Leuke tijd was het op Piroc in Veldhoven. De foto daar sta ik zelf bij op.

Foto genomen in juli 1971 in Harderwijk van de KN 89-52. Na mijn opleiding tot chauffeur YP werd ik uitgeleend aan de staf vierde divisie en heb met dit voertuig de top van de landmacht in Mourmelon Frankrijk in het rond gereden. Prachtig mooie tijd en er volgen nog wat foto's. Dus voor jullie weer een pwco boven water.

Dit is een foto genomen ook in het veld in de omgeving van Mourmelon Frankrijk. Echter dit voertuig is de KN-89-22 welke al voorkomt op de site maar hier zit een leuk verhaal achter.
Ik zelf ben ook op deze plek te zien, links onder op de foto zonder helm, maar was met de KN 89-52 ook ter plekke. Helaas is dat niet te zien maar hij was ook aanwezig op deze plek.
Ik vind dit een bijzondere foto omdat we toch de hoogste bazen van de landmacht rond reden. Op de foto is te zien dat Harmen Siezen van het NOS journaal, de middelste van de drie aan de rechterkant van het voertuig, de verantwoordelijke mensen op de gevoelige plaat vastlegden en deze reportage uitgezonden is geweest op het NOS journaal in Nederland.
Weet de naam niet meer van de generaal die op het voertuig uitleg staat te geven . Dit is vermoedelijk generaal Kranenburg of Meinders. Wat ik wel weet dat de man naast Harmen Siezen (met helm) overste Numan is, die later adjudant was van zkhh Prins Bernhard. De man op de rechterzijde (met helm) in gesprek met ? is overste Buchner. Zelf mochten we met deze mensen als we niet hoefden te rijden met hun mee in de helikopter om zo de oefening van bovenaf te bekijken. Geweldige tijd en zou nog graag een keer met zo'n YP willen rijden. Nog steeds heimwee. Als ik de diesellucht ruik denk ik nog steeds aan dit geweldige voertuig.

Dit is ook een foto van de KN 89-52 foto genomen in Mourmelon, na een terreinrit wat te zien is aan de erbarmelijk vieze buitenkant van het voertuig met mij als trotse chauffeur er naast (Johan Peeters).
Dit was dus in juli aug 1971.

Deze foto is genomen ook in de omgeving van Mourmelon Frankrijk van de KN 89-52 in 1971.

Groetjes Johan Peeters

TERUG