Jelle van der Werf

Afzwaaien van lichting 70-4 12 painfbat Gardejagers B Cie rond oktober 1971. [ klik voor groot ]

Op de foto staan Kapitein Reindorp later majoor, 1e Luitenant de Wilde, Willem Weg vaandrig later 2e luitenant, sergeant 1 IJzendoorn, kapitein Petteboom.
Dpl sergeant Arts, Boer, de Graaff, Hooijer, v.d Vlist, van 't Land en van der Vlist, overige namen ben ik vergeten. Kpl 1 YP 408 Daenen, Heuvelmans, overige namen van de chauffeurs ben ik kwijt. Jager van den Hout.

Zelf ben ik na de 1e opleiding van 3 Maanden aangewezen door de Kapitein Reindorp als boordschutter van het 3e peloton samen met een KVVer als chauffeur en later doorgestroomd naar de kapiteins YP met kachel en afgezwaaid als jager 1.(Jelle v.d.Werf) Helaas ben ik niet in bezit van een YP foto van deze tijd ik heb nog gezocht maar niets gevonden.

Anekdote:

Bij aankomst op Lünenburgerheide riep de chauffeur: "Voertuig verlaten snel !" Ik vroeg nog wat is er aan de hand, hij riep eruit!! Wij waren de YP uit en er kwam een knal, de accu was ontploft.
Alle pukkels die op de accubak lagen waren nu verspreid door het voertuig, een grote ravage en einde oefening. Oorzaak het laad relais was blijven hangen, dus de accu's gingen koken en veroorzaakte knalgas.
Met vriendelijke groet,

Jelle

Ik zelf sta op de foto van de bar geheel rechts, die de anderen waren kan ik me niet herinneren.

TERUG