Huub Niessen

Al een hele tijd ben ik in gedachten bij vervlogen tijden. Mijn gedachten gaan dan naar mijn dienst tijd, en vooral als chauffeur van de YP408 naar dit fantastische voertuig. Verder zou het ook erg leuk zijn om met de soldaten waarmee ik al die tijd mee samengewerkt heb, zo ver als mogelijk mee in contact te komen.
Nu ben ik in Google naar YP 408 gegaan en tot mijn verbazing kreeg ik een prachtige site te zien, en dit zette mij aan om ook enkele gegevens en foto’s door te geven.

Ik ben Huub Niessen en ben in Maastricht opgekomen en ben van lichting 65-3. Hierna ben naar de Piroc in Veldhoven gegaan voor een opleiding op de YP 408, en na een fantastische tijd met veel studie rijden en lol, overgeplaatst naar Schaarsbergen naar het 12 Pantser Infanterie Bataljon Gardejagers. Hier heb ik met onze kameraden een fijne tijd doorgemaakt, die herinneringen komen nu weer terug.......

Kazerneterrein te schaarsbergen, hier ben ik te zien met mijn bijrijder. [ klik voor groot ]
Ik weet nog alleen dat hij Fuik heette, zo noemden wij hem. Met de eerste YP, (hier weet ik het kenteken niet van) heb ik ongeveer 2 maanden gereden, daarna is deze naar een andere kazerne overgeplaatst.
De YP op de foto kenteken nummer KN 76-45 heb ik in Baarle Nassau afgehaald. De andere chauffeurs hebben toen ook ieder een nieuwe YP opgehaald.
Met deze wagens hebben wij de hele diensttijd mee gereden. Het was een hele ervaring om hiermee te rijden. Ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden en zeker vele anderen met mij.

Ook op de kazerne gemaakt, hier zitten wij met enkele chauffeurs van de C Company. De namen kan ik helaas niet meer invullen, deze ben ik door al die jaren vergeten.

Weer een foto gemaakt op het kazerneterrein, hier staat mijn bijrijder op en twee collega bijrijders?

Hier staan Harry Doedens (links) en zijn bijrijder te poseren

Hier zijn enkele jongens te zien op een oefening, ik dacht op de hei in Ede [ klik voor groot ]

Op de hei in Ede

Onze barak op de Piroc, De chauffeurs in opleiding

Weer onze groep soldaten maar nu op oefening, in ???

Deze foto is ook gemaakt op het kazerne terrein in Schaarsbergen, de personen zijn officieren van de C  Company, ik als broekie sta er ook nog bij.

Deze foto is gemaakt in het Concentratie kamp te Bergen Belzen


TERUG