Henri Tollenaar

Ik ben van de lichting 65-5 en ging na de basisopleiding in Venlo naar het Piroc; ik ging letterlijk van de strozak in Venlo een luxueuze matras in één van de bungalows op het Piroc en kreeg daar de rijopleiding
Foto 1 en 2: De YP's hadden geen affuit maar een plastic scherm. Later zijn er op deze voertuigen toch een affuit gemonteerd want ik vond foto's op de site waar ze met affuit opstaan.
Daarna Arnhem, Garde Grenadiers, Charlie Compagnie. Wij mochten in Baarle Nassau nieuwe YP's ophalen en die moesten ingereden worden. Dus kwamen we wat rijden ging goed aan onze trekken. Helaas geen foto's daarvan.
De foto's 3 en 4 zijn gemaakt tijdens een oefening op het oude vliegveld in Venlo. Ik met Dirk (mijn boordschutter waarvan ik helaas de achternaam kwijt ben). We vonden in het bos aldaar een oude Sherman en die moest uiteraard op de foto. Ik was laatst in Venlo maar kon daar op die lokatie niets meer terugvinden.
Foto 5 is gemaakt ergens in de buurt van Fallingborstel Dld. Ik reed hem zo de greppel in, maar kwam er niet meer uit. Gelet op foto's op de site ben ik niet de enige die dat overkwam. De oefening ging gewoon verder en mijn boordschutter en ik bleven daar achter. Wij werden de volgende dag eruit gehaald door een Break Down.
Foto 6 is gemaakt op de parkeerplaats van de S.W. Ik sta jammer genoeg voor de kentekenplaat.
De laatste foto is op de kamer gemaakt vlak voor het afzwaaien tijdens het wapenonderhoud waarbij we die dag de hele kamer hebben verbouwd. Ik doe hem erbij in de hoop dat anderen zich herkennen en reageren.

Groeten uit Emmen,

Henri Tollenaar

...geen affuit maar een plastic scherm

Ik met Dirk

We vonden in het bos aldaar een oude Sherman...

...in de buurt van Fallingborstel Dld.

...parkeerplaats van de S.W.

...de kamer vlak voor het afzwaaien

[ TERUG ] [ VOLGENDE ]