Henk Stevens

Mijn naam is Henk Stevens, kpl 1 bij de Demcie in Harderwijk als YP chauffeur van de Demcie 34. Als lichting 66-6 opgekomen in Blerick en daarna bij de staf van de SROKI Jan v. Schaffelaar kazerne in Ermelo, als YA 328 chauffeur. Op verzoek naar de PIROC gegaan en eind 67 naar de Demcie gekomen tot september 1970. Daarna naar de NZH in Haarlem als buschauffeur en dat doe ik nog steeds. Op het moment dat ik weg ging was er sprake van de Demcie om te dopen tot IOS. Ik heb dat niet meegemaakt. Hoop dat ik samen met Wim van Loveren een eigen plekje krijg als Demcie in het fotoboek. We hebben veel kattenkwaad uitgehaald, het bleef echter altijd leuk, tenminste voor ons. Heb met een aantal Demcieanen nog contact en zie steeds meer van die namen van toen zoals sgt van Rijswijk en Wout Plomp. Erg leuk. Zal binnenkort nog meer van die tijd toevoegen en verder gaan waar Wim is gebleven, die heb ik net niet meer meegemaakt.

Op de 2 foto's toen mijn eigen voertuig de DC 34 met kenteken KN-76-86. Wij reden met Batman voor op het motorluik

De foto waar de bollen van de SROKI uit steken is van maart 70. Vast in een Centurion spoor op de Elspeetse heide, ze lachen nog wel maar moesten er toch uit. Kijk maar naar de deur hoe diep het is. Ik zelf sta te kijken of ik de YP er nog uitkrijg. Mijn boordschutter Lange Hans staat al op het droge te kijken. Nadat ze uit gestapt waren heb ik de YP wel op eigen kracht los gekregen. Als mensen zich herkennen mogen ze dat laten weten.

De foto waar de luiken dicht zijn is van 2 juni 1969, een test rit in de buurt van Nieuw Millingen. Men had er net een revisie van de motor gedaan. Even kijken hoe hard het kon en of het water uit de plassen wel zo kon opspatten maar...... zag de kuil over het hoofd met dit gevolg.

De DEMCIE (Demonstratie compagnie) had de beschikking over 34 voertuigen:
14 YP's: 5 YP's manschap, 5 YP's mortier en 4 commando YP's ( lekker warm )
14 AMX waarvan 2 commando AMX
2 x Jeep
2 x 104
1 x YA 328
1 x YB 616 takelfiets

DC stond Demonstratie Compagnie
IS stond voor Infanterie School te Hardewijk

met een groet kpl 1 Henk

TERUG