Frits Tor

1975 Kazerneterrein Zanderij, klaar voor vertrek naar vliegveld Zanderij, waar "vliegveld-bewaking" werd uitgevoerd door de TRIS (Troepenmacht in Suriname) vanwege z.g. "dreiging vliegtuigkaping" die toentertijd op kwam. Op de foto Theo Koning in TRIS gevechts-outfit met karabijn.

1975 Kampement Zanderij, vertrek naar vliegveld Zanderij, waar "vliegveld-bewaking" werd uitgevoerd door de TRIS (Troepenmacht in Suriname) vanwege z.g. kapingsdreiging die toentertijd op kwam.

1975 savanne Zanderij, terugtocht van vliegveld Zanderij naar Kazerne Zanderij, waar "vliegveld-bewaking" werd uitgevoerd door de TRIS (Troepenmacht in Suriname) vanwege z.g. kapingsdreiging die toentertijd op kwam. Een klein probleempje toen de chauffeur over een stevige hobbel reed en de maat in de geschutskoepel van z'n stoeltje gleed en met z'n voet op de rem viel. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar we reden na een tropische natte moesson door een stuk (drijf)zand waar de YP spontaan in wegzakte. Op de foto zie je nog het bruine water in het witte zand onder de wielen.

1975 savanne Zanderij, wielen uitscheppen en plankje erbij hielpen natuurlijk niet echt. De YP zakte alleen maar verder in het zand. Frits Tor staat te scheppen.

1975 savanne Zanderij, staalkabel aan de truc om de YP net dat handje extra kracht te geven om uit het natte zand te komen.

Dubbele pedalen

 

TERUG