Bob Jongmans

De lichting waar ik in opkwam was 85-6. Ik wist niet wat garde Grenadiers inhield en melde me tijdens een regenachtige dag bij het 11de bataljon die destijds op de Saxen Weimar kazerne gelegerd was. Ik werd TLV schutter van de charliegroep, tweede peloton van de bravo compagnie, ook wel stierencompagnie genoemd.

Als 18 jarige kwam ik in een heel andere wereld terecht dan ik gewend was en die omschakeling was lang niet altijd even gemakkelijk. Al snel had ik door dat er meer van een Grenadier werd geeist dan de gemiddelde zandhaas. De eerste 4 maanden zaten dan ook vol met bivakken op de heide rondom Arnhem en na die periodebehoorde ik tot deparate hap.

Gedurende de 14 maanden die ik bij het 11de zat heb ik deelgenomenaan oefeningen in zowel Duitslandalsin Nederland met als zwaarste oefening pantserstorm, 14 dagen afzien bij de commando's in Rozendaal.Daar kreeg het begrip vermoeidheid een heel andere dimensie en heb ik nieuwe grenzen van mijn uithoudingsvermogen leren kennen.

Terugkijkende naar mijn dienst tijd heb ik een goede tijd gehad. Hoewel het regelmatig zwaar was en er ook vaak pure verveling was, was de samenhorigheid iets wat ik vlak na mijn diensttijd heb gemist.

STIEREN!!!!!

Bob Jongmans

Bravo cie in kolonne in Duitsland ergens in de Eiffel ergens in 1986. De KN 75-16 is voertuig uiterst rechts. Ikzelf met m'n rug naar je toe. [ klik voor groot ]

KN 75-16 gecamoufleerd met Charliegroep in NBC poserend. Ergens in Duitsland! [ klik voor groot ]

KN 75-16 met Charliegroep [ klik voor groot ]

Ingestegen Charliegroep in de KN 75-16. Is close-up foto van de kolonne in foto 1. [ klik voor groot ]

KN 75-16 tijdens een oefening in America. [ klik voor groot ]

Ingestegen Charliegroep in de KN 75-16. Ik zie dat er ook mensen van de Alpha of Bravogroep tussen zitten. Geen idee waar deze foto is gemaakt. [ klik voor groot ]

KN 75 16 gecamoufleerd als een berg veevoer, ergens in Duitsland een dorp in de Eiffel
[ klik voor groot ]

Ik weet niet welke YP dit is, maar de vaandrig zat hier altijd in. [ klik voor groot ]

KN 75-16 op de Saxen Weimar met een deel van de Charliegroep. Ikzelf tweede van rechts.
[ klik voor groot ]

De KN 85-83 in dezelfde kolonne als foto 1 [ klik voor groot ]

Verplaatsing winter in Duitsland. Geen idee welke YP dit is maar is wel van het 11de.
[ klik voor groot ]

Dezelfde YP als foto 8 tijdens een oefening in NL. De vaandrig is degene met de binnenhelm op.
[ klik voor groot ]

TERUG